Měna
  • Česká koruna Kč
  • Euro €
732 710 705

Rybí detox

Nejlepší po opici a hlavně po zeleném pivu je samozřejmě jít na ryby, vstřebávat do sebe sluneční paprsky, nechat se ovívat lehkým jarním vánkem a samozřejmě v klidu střízlivět. No aspoň tak jsem si to dnes maloval, když jsem odjížděl na jeden menší rybníček kousek od naší vesnice, ale už za chvilku mi mělo dojít, jak pošetilá to byla představa.

Po příjezdu na místo jsem byl mile překvapen, že na rybníčku nikdo není a tak jsem si mohl pomocí polarizačních brýlí v klidu obejít a obhlédnout terén abych zjistil, kde mají ryby úkryt. Po chvilce hledání jsem je našel, jak se vyhřívají kousek od hráze, což nebylo ideální. Přinutit rybu sjet na hloubku a začít se krmit asi nebude tak jednoduché.

No nevzdávám se tak snadno a tak jsem si našel hezké místečko, rozbalil náčiní a dal se do díla… Jako první do vody putoval feeder v klasickém složení s krmítkem a koncovou montáží na jemném fluorocarbonovém návazci a s malým háčkem, na kterém se uvelebil plovoucí gumový červík spolu s plovoucí gumovou kukuřicí z řady MS Range, krásně provoněnou právě dipem corn. Na tuto montáž jsem sázel, protože jsem předpokládal, že červík s kukuřicí budou neodolatelnou kombinací pro vyhřívající se kapříky ve sloupci. Na druhý proutek jsem po delší úvaze a bez větších znalostí dal methodové krmítku a trošku delší návazec a spíš jsem ho chtěl podrobit jakémusi malému testu, protože, jak jsem řekl, neměl jsem s touto montáží žádnou zkušenost.

 

Pruty byly ve vodě, já se uvelebil v křesílku a zvolna začal prohlížet telefon, když mě z rozjímání vytrhnul zvuk protáčející se cívky a při pohledu na vidličku jsem koukal, jak se prut zmítá a kýve sebou ze strany na stranu pod náporem brutálního záběru. Po krátkém přiseknutí a ještě kratším boji jsem zdolal prvního kapříka a k mému překvapení právě na method feeder s nástrahou kukuřice.

Prut opět putoval do vody a tento scénář se opakoval k mému velkému překvapení ještě třikrát a všechno na method feeder. Bylo to opravdu příjemné, i když nečekané a vcelku logické při principu s jakým method feeder pracuje.

Celkový účet jsem tak uzavíral se čtyřmi krásnými kapříky venku, kdy největší měl 57 cm což už byla příjemná zdolávačka. Další dvě ryby jsem vyříznul, ale vůbec mě to nemrzelo, protože vím, že se sem již brzy vrátím.

Za MS Range Czech team – Libor Doubek

KÚPTE VIAC A
PLAŤTE MENEJ

Výhodnejšie ceny pri nákupe už od štyroch kusov. MEGA zľavy pri nákupe na celé kartóny.

Viac informácií